Nemanja Zajkesković, psiholog, edukant psihodinamske psihoterapije.

rođen u Boru 1995. godine.

Završio je Gimnaziju „Bora Stanković“ u Boru, a zatim u Nišu stekao zvanje diplomiranog psihologa na Filozofskom fakultetu na Departmanu za psihologiju. Trenutno je na master studijama Kliničke psihologije. Za vreme studiranja je bio deo studentskih praksi na raznim mestima, kao što je Opšta Bolnica u Boru, Specijalna Psihijatrijska Bolnica „Gornja Toponica“ i KPZ u Nišu. 

Pohađao je brojne seminare i edukacije o depresiji, suicidalnosti, anksioznosti, poremećajima ličnosti, graničnog poremećaja i mentalnom zdravlju uopšte. Od 2019. radi kao konsultant iz oblasti psihoterapije. 2020. godine kreće na edukaciju iz psihodinamske psihoterapije u Centru za razvoj psihodrame i psihoterapije u Nišu, pod mentrostvom dr Zorana Antića, ECP. Trenutno je u procesu sticanja zvanja psihodinamskog psihoterapijskog savetnika i psihoterapeuta, i radi pod supervizijom.

Služeći se psihodinamskim pristupom, radi sa klijentima sa različitim problematikama i stanjima, među kojima se predominatno nalaze problemi iz oblasti neuroze i poremećaja ličnosti.

Kako bi opisali stil sopstvenog psihoterapijskog rada?

Nemanja: U svom radu zauzimam znatiželjan i istraživajući stav. Nastojim da stvorim dobre uslove u kojima osoba zajedno sa mnom može da istražuje svoje emocije, misli, želje, htenja, i stavove, kako bi zajedno došli do rešenja tegoba i problema koje postoje. Formiranje iskrenog i spontanog odnosa je od krucijalne važnosti.