Milica Hinić, psihoterapeut, Evropski licencirani psihodramski pshihoterapeut

Rodjena 1987, živi u Beogradu, Evropski licencirani psihodramski pshihoterapeut, sa 8 godina radnog iskustva.

Završila Sedmu beogradsku gimnaziju, zatim Filozofski fakultet u Beogradu na smeru Antropologije.

2011 upisuje psihodramsku psihoterapiju na Institutu za psihodramu u Beogradu, svoju praksu završava u psihijatrijskoj bolnici *Sveti Vračevi*.   Nakon tri godine osniva svoju grupu u trajanju od 3 godine I kreće da radi sa klijentima, paralelno sa tim završava instruktažu za rad na SOS telefonu sa ženama žrtvama nasilja, na telefonu kao I sa klijentkinjama te problematike radi 5 godina u NGO Autonomni ženski centar.

Sa opštinom zvezdara radi kao saradnik na projektu volonterskih geranto sestara kao psihološka podrška volonterima.

Ima iskustva rada na Evropskim projektima između ostalog I na projektima sa UNHCR-om na kome radi sa žrtvama ratne trauma, PTSD-a, žrtvama silovanja I torture, kao I žrtvama trgovine ljudi u NGO ATINA. Dosta radi na terenu I po kampovima sa migrantskom populacijom, grupnu I individualnu psihodramsku psihoterapiju. Takodje je sarađivala sa drugim NGO između ostalog Centrom za integraciju mladih, Save the children I International Pszchological Aid.

Paralelno sve vreme radi I sa klijentima sa različitim problematikama, ima iskustva u radu sa bolestima zavisnosti, sa bipolarnim poremećajima, anksioznošću I neurozama.

Online psihoterapiju radi poslednje dve godine.

Kako bi opisali stil psihoterpiajskog rada?

Milica: Dijalog izmedju neintegrisanih sadržaja. Psihoterpaiju prožima atmosfera kvalitetnog odnosa sa poverenjem za rast i razvoj. Razumevanje i menadžment simptoma. Dubinska terapija za rešavanje problema.

video biografija 

Saradnik kabineta Agora