Notifications
Clear all

Problem  

  RSS

(@tijana1994)
Active Member
Pridruzen: 3 months pre
Objave: 7
17/09/2020 8:58 am  

Postovani,

Na sta ukazuje i to szo ja svima i uvek moram da pricam za taj moj strah od nesvesti, znam ja da oni meni ne mogu pomoci ali uvek spominjem. I to sto kad mi neko spomene da idem negde ili ja znam da treba da idem negde javi se to sta akk?Hvala


Citat
Ana Mitrovic
(@ana-mitrovic)
Clan Moderator
Pridruzen: 5 months pre
Objave: 43
17/09/2020 9:41 am  

Poštovana, radi se o anksioznosti koja nije razrešena. 'Šta ako' je misao koja ima funkciju da vas upozori da budete oprezni-i upravo ta misao podiže anksioznost, koja sa svoje strane upravo i služi da pripremi telo na to što će se eventualno dogoditi ako...

O strahu pričate da biste se osigurali. 

Da bi se razrešila neuroza potrebna je psihoterapija, anksioznost koja se povremeno javlja iznova odnegde potiče, taj čvor je potrebno 'razvezati'. 


OdgovoriCitat
(@tijana1994)
Active Member
Pridruzen: 3 months pre
Objave: 7
17/09/2020 10:13 am  

@ana-mitrovic 

 

Da, msilila sam da sam je pobedila i eto je opet


OdgovoriCitat
zarko.petrovic
(@zarko-petrovic)
Clan Admin
Pridruzen: 1 year pre
Objave: 220
18/09/2020 11:04 am  

da li ste razmisljali o online ili uzivo psihoterapiji?


OdgovoriCitat
Maja Delibasic
(@maja-delibasic)
Clan Moderator
Pridruzen: 1 year pre
Objave: 99
22/09/2020 3:54 pm  

@tijana1994

Kada uspete da kontrolišete simptom, kao što ste Vi uspeli, i kada ga pobedite, ipak možete da očekujete da će da se 'vraća' kada ste u stresno ili izazovnom periodu života. Zato što je u kontrolu simptoma neophodno uložiti veliku energiju. Kada se dese situacije koje zahtevaju od nas nekakvo dodatno prilagođavanje, mi povučemo energiju od kontrole simptoma i on ponovo ispliva.

Da se ovaj ciklus ne bi stalno ponavljao neophodno je da se nađe uzrok zbog koga se simptom uopšte javio i da se to reši. Za ovo je obično neophodna psihoterapija, ako hoćete da se time bavite. Velikom broju ljudi je sasvim dovoljno da nauče da kontrolišu simptom i svaki put kad se javi rade ono što im je prethodni put pomoglo dok ne budu zadovoljni svojim stanjem.

Pozdrav! 


OdgovoriCitat
Podeli: