Pozdrav Zarko.Evo d...
 
Notifications
Clear all

Pozdrav Zarko.Evo da mi konacno date vase misljenje

7 Objave
3 Korisnici
2 Likes
1,306 Pregledi
(@jovanar)
New Member
Pridruzen: 4 године pre
Objave: 3
Topic starter  
 
Dobar dan.Puno sam puta slusala Vase klipove i stvarno mnogo naucila.Neko sam ko se bori sa opsesivnim mislima i kao da sam na korak od toga da izadjem iz te borbe.Uporno pokusavam da shvatim koji je to unutrasnji konflikt koji moze da izaziva te misli jer kazete da postoji unutrasnji konflikt koji izaziva te misli.Nemam vise opsesivnih misli vec samo jednu koja je vezana za neke mentalne slike koje su povezane sa seksualnim sadrzajima.Nisam imala nikakvo posebno traumaticno iskustvo u zivotu.Bila sam jako vezana za svoju majku kao dijete i samim tim previse "zasticena od zivota" sto se tice odrastanja i svega sto zivot nosi.Moguce da je to doprinijelo svemu ovom jer svijet i nije toliko lijepo mjesto u stvarnosti koliko je bilo u mojim mislima kod jednog djeteta.Nikada nisam posjetila psihologa jer sam uvijek uspijevala da izadjem iz toga sama,ali traje dosta vremena i stvarno mi je potrebno da vratim unutrasnji mir i spokoj koji mi je poremecen od strane opsesivnih misli!Majka sam,imam dijete od 2 g i ne zelim da gubim vrijeme opterecujuci se time da li je sa mnom sve u redu (iako znam da jeste) jaci su ponekad ti osjecaji straha i strepnje da sam mozda takva osoba koja moze to nesto napraviti i onda mi donesu nemir i nespokoj i ometaju me u normalnom funkcionisanju.Donesu mi po ko zna koji put to da razmisljam o svemu sto sam vec ko zna koliko puta!Bas je pakao.Sta mi Vi mozete reci po pitanju svega ovog?U cemu lezi problem?Puno pozdrava i hvala unaprijed!

 


   
Citat
zarko.petrovic
(@zarko-petrovic)
Clan Admin
Pridruzen: 5 године pre
Objave: 282
 

postovana ni priblizno dovoljno informacija da ibh mogao da vam kazem staje u pitanju. seksualne opsevine misli mogu imati veze sa potrebom vase svesti da odrzi nevin stavu zivotu, cistotu i ne zaprljanost. ovo je generalno da li je to vas porblem nema dovoljno informacija.

da dodam kvalitetne info bi mogle samo kroz individualni rad i seanse da se dobiju, tako da je nemoguce kroz dopisivanje ovo razradjivati,

ako iamte pitanja slobodno pisite


   
OdgovoriCitat
(@jovanar)
New Member
Pridruzen: 4 године pre
Objave: 3
Topic starter  

A sta je jos potrebno od informacija da biste mogli nesto konkretnije reci?Zasto bas ta vrsta misli??I sta je to sto se radi kroz seanse?Hvala


   
OdgovoriCitat
zarko.petrovic
(@zarko-petrovic)
Clan Admin
Pridruzen: 5 године pre
Objave: 282
 

potrebno je zakazati termin i da terapeut cuje ko ste, sta ste, kad je krenulo i da pita sve sto razgovor bude nabacio kao takav.

Zasto bas ta vrsta misli?? -neuroza je poruka iz nesvesnog-zasto bas ta jer je ta najadekvatnija za nesvesn oda prenese poruku.

ta je to sto se radi kroz seanse? psihoterpaija- u najkracim crtama pokusacu da objasnim-desava se uvid 


   
OdgovoriCitat
(@jovanar)
New Member
Pridruzen: 4 године pre
Objave: 3
Topic starter  

@zarko-petrovic Sa Vaseg aspekta je "lako" dati odgovore na nasa pitanja jer znate sa cime se nosimo a mi bas i ne 😊 😊 .Pitala sam zasto bas ta vrsta misli,sta takva vrsta misli moze da prenese otprilike.Ja sam u drugoj drzavi pa ne znam kako bih zakazala seanse bez putem skypa.Ali to nije isto sto i uzivo pretpostavljam


   
jelena reacted
OdgovoriCitat
zarko.petrovic
(@zarko-petrovic)
Clan Admin
Pridruzen: 5 године pre
Objave: 282
 

Uzivo i online je identican rezultat u lecenju tako da vam je terapija potpuno na raspolaganju.Od prilike sam vam napisao u prethodnim odgovrima gore.

Sta tacno znaci ne znam dok ne upoznam problem,, osobu , okolnosti i sve sto ide uz to. Psihoterapijski rad sa klijentom je upoznavanje. Ako bih reko da znam sta je vas problem i razlog neuroze bio bih glup i gord.

Nista ne znam dok ne krenemo u rad


   
OdgovoriCitat
Marija Mijatovic
(@marija-mijatovic)
Clan
Pridruzen: 5 године pre
Objave: 31
 

Postovana,

Kada se jave opsesivne misli njihov sadrzaj je gotovo po pravilu u suprotnosti sa uverenjima, stavovovima, zeljama osobe kod koje se javljaju. Misao koja dobije kvalitet opsesivne misli moze biti i ona od koje osoba najvise strahuje, zbog cega i dobija toliko energije u odnosu na druge misli. Svakako bi se u psihoterapijskom procesu mogla znacajno bolje razumeti priroda ovog simptoma bilo da se radi o terapiji uzivo ili online, a sam simptom nam cesto sluziti kao obavestenje organizma da nesto iznutra tisti, pritiska, da postoji neki problem koji izaziva napetost koja se prazni simptomom u sto je u ovom slucaju opsesivna misao

Srdacan pozdrav


   
OdgovoriCitat
Podeli: