Notifications
Clear all

Postati srećan

4 Objave
3 Korisnici
1 Likes
1,281 Pregledi
(@natalija)
New Member
Pridruzen: 3 године pre
Objave: 4
Topic starter  
  1. Kako biti srecan? Kako osoba koja je celog svog zivota bila nesrecna, nesamopouzdana, povucena u sebe, osoba koja je visoko senzitivna, nezadovoljna sobom, izgledom, zivotim...da nauci, uvezba da bude srecna? Da li je to moguce? Ima dosta nenacetih tema ovde na forumu, ali da ih ne mesam, privukla me za pocetak ova 

   
Citat
Maja Delibasic
(@maja-delibasic)
Clan
Pridruzen: 4 године pre
Objave: 70
 

Kada mi klijenti kažu da im je cilj da budu srećni, nekad još dodaju i 'samo', ja se i dalje prvo zbunim. Pa krenem da ispitujem šta to ustvari znači za njih vrlo specifično i do detalja. Jer sreća ne može biti cilj. Ona je po svojoj prirodi posledica, prijatno osećanje koje se javi kad postignemo nešto što smo hteli, za šta smo radili. Služi da nas podstakne da to uradimo ponovo kada imamo nekakav novi cilj. Ona nije stanje, ne može da traje dugo. Stanje može da bide zadovoljstvo - Hoću da budem zadovoljna. Zadovoljstvo može da traje. Ali to iz ovog ili onog razloga ljudima deluje nedovoljno. 

Moj je stav da bilo ko može da promeni bilo šta u vezi sebe ako za to ima dobru i dovoljnu motivaciju. Nekima treba samo malo informacija a nekima godine rada, ali ako ste spremni da stvarno promenite ono što vam smeta, moći ćete.


   
OdgovoriCitat
(@natalija)
New Member
Pridruzen: 3 године pre
Objave: 4
Topic starter  

@maja-delibasic

Hvala.


   
OdgovoriCitat
zarko.petrovic
(@zarko-petrovic)
Clan Admin
Pridruzen: 4 године pre
Objave: 240
 

Nema recepta za srecu jer je sreca jako subjektivna stvar. Ako neko zeli da bude srecan mora da se pozabavi zafovoljstvima.ako nema zadovoljstva nema srece.jednostavno.

Kad se ta tema pokrene veoma cesto se postavlja pitanje zrelosti osobe koja pita.

Bolje je pitati sebe ko sam ja? A ne kako biti srecan


   
OdgovoriCitat
Podeli: