Notifications
Clear all

Depresija  

  RSS

(@anci05)
Active Member
Pridruzen: 1 year pre
Objave: 7
07/09/2019 4:11 pm  

Postovani,do skoro sam osecala anksioznost gde me je pratio konstantan strah da cu oboleti od sizofrenije,sada kao da se to sve pretocilo u depresiju,osecam se jako lose,osecam hronicni umor,gotovo sam iscrpljena,nemam volju za zivotom,nekako se osecam cudno,kao da sam pocela da se izolujem od drugih,takodje me prati konstantna napetost i nervoza toliko da mi sve smeta,svaka rec ili svaka sitnica pa mi se onda uvuce i strah da sam mozda obolela zivcano a takodje me idalje prati strah da sve ovo vuce ka sizofreniji,jednostvano ne vidim izlaz iz ovoga,ne znam kako sama sebi da pomognem posto nemam mogucnost odlaska kod psihologa. Takodje ne mogu da se opustim,stalno sam napeta i osecam pritisak u glavi i grudima,raspolozenje mi je ravno nuli,uopste ne mogu da pokrenem sebe da mislim pozitivno. Osecam se kao robot,kao da sam nesposobna da mislim i osecam. Po vama,o cemu se ovde radi?? I da li sve ovo moze voditi ka sizofreniji ili zivcanim bolestima?

Unapred hvala!


Citat
zarko.petrovic
(@zarko-petrovic)
Clan Admin
Pridruzen: 1 year pre
Objave: 218
07/09/2019 4:16 pm  

postovana,

ovo ne tvrdim al iz ovog kratkog opisa meni ne lici da vuce ka shizofreniji. vec mi lici na depresiju kao sto ste  i spomenuli. 

ako ne mozete kod psihologa licno, mozete ovde online ogledajte na se terapeute https://kabinetagora.rs/nastim/

ako niste u situaciji da priustite psihoterapiju onda mora da se podvrdnete samopomoci. prvo za napetorst krenite sa reklakcacijom ivezbama disanja. https://kabinetagora.rs/apps/

zatim odite na nas yt kanal i gledajte o kognitivnim tehnikama i kako pomoci sebi, https://www.youtube.com/user/tgltrp


OdgovoriCitat
(@anci05)
Active Member
Pridruzen: 1 year pre
Objave: 7
07/09/2019 4:20 pm  

Hvala Vam puno!


zarko.petrovic svidelo se
OdgovoriCitat
Podeli: